King Kendrick Lamar

kendrick-lamar-cover-source-magazine

Välkommen till ShowMeTheReal!
Let’s jump right into it. Den största händelsen i hip hop denna vecka har utan tvekan varit Kendrick Lamars vers på Big Seans låt “Control” som även Jay Electronica gästar på. Låten är producerad av ingen mindre än No I.D. Dock kommer den tyvärr inte att vara med på Big Seans kommande platta “Hall Of Fame” (releasedate 27:e augusti).

Lyssna här!

Kendrick Lamar har i många intervjuer pratat om att han saknar konkurrensen mellan rappare i hip hop och att nya generationens rappare är alla vänner med varandra och vågar därför inte utmana varandra. Så på denna vers tog han saken i egna händer och bestämde sig för att tala om för alla att när det kommer till musiken så är han redo att mörda vem som helst, även hans vänner som J. Cole och Drake.
0e8e2980042b11e3b78322000a1fac13_7

Kendrick dissar alltså ingen, utan han nämner dem rapparna som han tycker är competition för honom. Något som vi inte heller har sett inom hip hop på ett riktigt bra tag är att en rappare kallar ut rapparen som är med på samma låt. Det är Big Seans låt men det ger inte Kendrick en anledning till att göra ett undantag med honom.

En viktig line, som fick många rappare i New York att reagera var “I’m Makaveli’s offspring, I’m the king of New York. King of the Coast, one hand, I juggle them both…”
En snubbe från Compton, Ca hävdar att han är King of NY.

Vissa rappare tog till twitter för att dela sin reaktion till K.Dots galna vers
control-reacting

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s